Křehký nákyp s jablky a hruškami
Publikováno 24.09.2018 v 14:25 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 35x
Ingredience: 500 g hrušek, 2 lžičky medu, 200 g másla, 200 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička citronové kůry, špetka soli, 500 g jablek, 200 g mletých ořechů, 200 g strouhanky, 6 vajec, na vymazání mísy tuk a strouhanka, 200 ml smetany, 50 g cukru krystalu, 50 g hladké mouky
Postup: Hrušky oloupeme, potřeme je medem a ogrilujeme. Máslo rozpustíme, přidáme cukr a vanilkový cukr, skořici, citronovou kůru, špetku soli a promícháme. Pak přisypeme mleté ořechy a strouhanku a postupně vmícháme 4 vyšlehaná vejce. Mísu vymažeme a vysypeme, naplníme těstem, poklademe čtvrtky jablek a hrušek a vložíme na 25 minut do trouby. Zbylá 2 vejce smícháme se smetanou, cukrem a moukou a směs vylijeme na ovoce. Pak nákyp pečeme ještě asi 20 minut do zrůžovění.
Komentáře
Celkem 0 komentářů