Krém z čerstvého hrášku s pórkem a mátou
Publikováno 18.06.2019 v 11:06 v kategorii Polévky, přečteno: 34x
Suroviny:2 lžíce olivového oleje, 1 menší pórek, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 4 brambory, 250 ml kuřecího vývaru, 500 g čerstvého hrášku, 1 hrst hladkolisté petrželky, 2 hrsti čerstvé máty, 80 ml smetany na vaření (33 %), sůl, pepř
Postup: Na lžíci oleje dozlatova opečte nakrájený pórek, řapíkatý celer na kostičky, rozdrcený česnek a oloupané, nakrájené brambory. Zalijte vývarem a vařte 15 minut. Přidejte hrášek, nasekanou petrželku a polovinu máty. Vařte 5 minut. Rozmixujte, zjemněte 60 ml smetany, osolte a opepřete. Hotový hráškový krém ozdobte zbývajícím olivovým olejem, smetanou a čerstvou mátou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů