Krémová kuřecí játra s bylinkami
Publikováno 12.06.2018 v 11:33 v kategorii Kuřecí, přečteno: 28x
Ingredience: 400 g kuřecích jater, 200 g žampionů, 100 ml smetany na vaření, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 1 hrst nasekaných bylinek (petržel, pažitka, kerblík, majoránka), 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Postup: Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotku s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Kuřecí játra očistíme, odblaníme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a játra na něm zprudka osmahneme dozlatova. Dáme stranou do tepla. Přidáme cibuli s česnekem a jen krátce osmahneme do zesklovatění. Přidáme žampiony, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 až 8 minut dozlatova. Zalijeme smetanou a přivedeme k mírnému varu. Vložíme játra, chvíli společně podusíme a těsně před podáváním vmícháme nasekané bylinky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů