Krémová kuřecí polévka
Publikováno 04.10.2018 v 09:27 v kategorii Polévky, přečteno: 24x
Ingredience: 250 mlbílé víno, 1,5 l kuřecí vývar, 2 hrsti kořenová zelenina, 150 ml smetana, 200 g kuřecí prsa, podle chuti sůl, mletý pepř podle potřeby, máslo
Postup:Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Množství a druh zeleniny přizpůsobíme vlastní chuti. Zeleninu vložíme na rozpuštěné máslo a podusíme. Přidáme víno, kuřecí vývar a 25 minut povaříme. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na maličké plátky, kostky či nudličky. Maso osolíme a také opečeme na másle a uchováme v teple. Vývar se zeleninou odstavíme z ohně, zeleninu propasírujeme, do polévky vmícháme smetanu a krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Krémovou kuřecí polévku rozlijeme do talířů, doplníme kousky masa a ihned podáváme. Zdobíme zelenou bylinkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů