Krémová kuřecí polévka s bílým vínem
Publikováno 20.06.2018 v 09:24 v kategorii Polévky, přečteno: 29x
Suroviny: kuřecí stehna 1 kg,suché bílé víno 350 ml,cibule 2 ks,řapíkatý celer 4 řapíky,petržel 2 ks, pórek (bílá část) 1 ks,čerstvý tymián 1 větší snítka, bobkový list 4 ks, nové koření 4 kuličky, hladká mouka 45 g,smetana ke šlehání (33 % tuku) 300 ml, sůl a čerstvě namletý pepř, olej
Postup: Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete. V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova. Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol. Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu. Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte. Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut. Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření. Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem. Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky. Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat. Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu. Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.
Komentáře
Celkem 0 komentářů