Krémová polévka s lososem
Publikováno 11.06.2018 v 07:23 v kategorii Polévky, přečteno: 24x
Suroviny: máslo 2 lžíce, pancetta 100 g, pórek 2 ks, mouka 2 lžíce, brambory 4 ks, rybí vývar 1,2 l, lehce zauzený losos (nebo lososový pstruh) 400 g, šlehačka 1 hrnek, citronová šťáva z 1/2 citronu, mořská sůl, černý pepř, nasekané bylinky na ozdobení, měkké rohlíky k podávání
Postup: Rozehřejte velký a hluboký hrnec, přidejte máslo a nakrájenou pancettu na něm opečte, aby byla dozlatova a křupavá. Odlijte trochu přebývajícího tuku. Přisypte nakrájený pórek a restujte další 2–3 minuty, až bude průhledný. Přidejte mouku a míchejte další minutu. Přisypte brambory, oloupané a nakrájené, a nalijte vývar a na mírném ohni vařte asi 20 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké. Potom přidejte rybu a šlehačku a na velmi nízkém plameni vařte 2–3 minuty nebo dokud nebude ryba uvařená. Vmíchejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů