Krémová polévka z červené čočky
Publikováno 14.03.2019 v 11:00 v kategorii Polévky, přečteno: 33x
Ingredience: 125 g červené čočky, 250 ml mandlového nápoje, 2 olivového oleje, 8 ředkviček, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g mrkve, lžíce limetkové šťávy, 1 kostka bujonu, lžička himálajské soli
Postup: Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a vložte do misky s limetkovou šťávou, osolte špetkou soli. Na olivovém oleji 1 minutu opékejte nakrájenou cibuli, přidejte pokrájený česnek a mrkev, krátce orestujte. Vmíchejte propláchnutou čočku, zalijte 1 litrem vody. Přidejte bujon, osolte a vařte 15 minut. Polévku rozmixujte do hladkého krému, prohřejte s mandlovým nápojem. Můžete dosolit. Podávejte s plátky ředkviček a okyselte limetkovou šťávou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů