Krémová polévka z pečeného česneku
Publikováno 11.06.2018 v 07:21 v kategorii Polévky, přečteno: 26x
Ingredience: 3 palice česneku, 2 cibule, 3 brambory, 1 konzerva sterilované cizrny, 80 g kešu másla, 1 000 ml vody, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli, mletý pepř
Postup: Celé palice česneku položte na plech a pečte 20 minut při 200°C. Poté je nechte trochu vychladnout. Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a po chvilce přidejte oloupané a na kousky nakrájené brambory. Vše za stálého míchání cca 2 minutky restujte. Cizrnu sceďte. Přidejte ji do hrnce spolu s 1 litrem vody a tymiánem. Vařte cca 10 minut, dokud brambory nebudou měkké. Mezitím vymačkejte upečený česnek: z jednoho konce seřízněte celé palici špičku a česnek vymačkejte do polévky. Do polévky přidejte kešu máslo, sůl, citronovou šťávu a vše rozmixujte do jemného krému. Podávejte s opečenými krutonky a posypané čerstvě mletým pepřem. Dejte méně brambor a vody a máte skvělou aromatickou omáčku, např. na přelití pečené zeleniny.
Komentáře
Celkem 0 komentářů