Krémová polévka z tresky
Publikováno 09.10.2018 v 13:44 v kategorii Polévky, přečteno: 29x
Suroviny:200 g tresky - filet bez kůže, 50 g mrkve, 50 g celeru (může být i řapíkatý), 130 g brambor, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 40 g másla, muškátový květ na špičku nože, sůl, pepř celý, 1 hrst hrášku (čerstvý nebo mražený), cca 400 ml vývaru
Postup:Na másle osmažíme pokrájenou šalotku, mrkev, celer, brambor a nožem rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, promícháme, přilijeme vývar a přivedeme k varu.Do hrnce vložíme celý filet z tresky a pod poklicí vaříme cca 3 - 5 minut. Pak tresku vyndáme a zeleninu dovaříme doměkka, pokud je to ještě nutné. Zeleninu v hrnci rozmixujeme na hladký krém, do kterého přisypeme hrst hrášku a krátce povaříme, případně dle chuti polévku ještě dochutíme, nebo dle požadované hustoty dolijeme (naředíme) vývarem. Mezitím si rozebereme tresku na menší kousky a větší část vložíme do polévky prohřát.Polévku dáme do talířů a dozdobíme kousky zbylé tresky, případně kouskem petrželky a podáváme.Kdo nerad hrášek, do polévky ho dávat nemusí, je tam více-méně pro zpestření. Nahradit ho můžeme klidně i chlebovými krutonky dozlatova opečenými.
Komentáře
Celkem 0 komentářů