Krémová polévka z tvrdého sýra
Publikováno 11.06.2018 v 07:19 v kategorii Polévky, přečteno: 26x
Seznam přísad: bílá veka nebo chléb na kostičky, Máslo (na osmažení kostiček), Máslo (do polévky), 2 lžíce hladká mouka, 1 l vývar, 1/8 l sladká smetana, 200 g tvrdý sýr (např eidam 45%), Sůl, čerstvě mletý pepř, 1 ks žloutek, zelená petrželka
Postup přípravy: Veku či chléb si nakrájíme na kostičky a na másle je dozlatova opražíme. Zbylé máslo rozpustíme v hrnci, smícháme s hladkou moukou, asi půl minuty pražíme a poté přelijeme vychladlým vývarem se smetanou. Vaříme asi 10 minut, pak přisypeme nastrouhaný sýr a necháme ho v polévce zcela rozpustit. Podle chuti polévku přisolíme a opepříme. Přidáme žloutek, který si rozkvedláme v malém množství polévky. Necháme ještě chvilku provařit a můžeme servírovat. Podáváme s nasekanou petrželkou a opečenými kostičkami veky či chleba.
Komentáře
Celkem 0 komentářů