Krémová rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou
Publikováno 11.06.2018 v 07:18 v kategorii Polévky, přečteno: 22x
Suroviny: extra panenský olivový olej 3 lžíce, cibule, nadrobno nakrájená 2 ks, mrkev, nakrájená 2 ks, česnek, rozdrcený 3 stroužky, velká rajčata, nahrubo nakrájená 5 ks, přírodní krupicový cukr 1 lžička, rajčatové pyré 1 lžíce, čerstvá bazalka, nadrobno nakrájená 1 hrst, vývar 500 ml, smetana (tučnost si zvolte sami) 200 ml, sůl a čerstvě namletý pepř
K podávání: drobné těstoviny, uvařené, nastrouhaná mozzarella, nastrouhaný parmazán, najemno nakrájené lístky bazalky, nahrubo drcený pepř, ideálně červený
Postup: Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejte na středním stupni olivový olej. Vsypte cibuli a mrkev a smažte, až cibule zvláční a zesklovatí, trvá to 7 až 10 minut. Vmíchejte česnek a smažte ještě asi minutu. Pak přidejte rajčata, cukr, pyré, bazalku, vývar, osolte a opepřete. Polévku uveďte do varu, snižte příkon a nepřikryté vařte asi 1 hodinu, až budou rajčata úplně rozvařená. Polévku pak rozmixujte a vmíchejte do ní smetanu, na mírném stupni ji prohřejte. Do misek rozdělte uvařené těstoviny, zalijte horkou polévkou, posypte hrstkou mozzarelly a špetkou parmazánu, ozdobte proužky bazalky a rozdrceným pepřem. Podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů