Recepty z rájePřes 1000 receptů

Krémové brambory s karamelizovanou cibulí

Publikováno 11.06.2018 v 10:51 v kategorii Brambory, přečteno: 24x

Suroviny: olivový olej 30 ml, cibule nakrájená na kroužky 2 ks, balzamikový ocet 30 ml, hnědý cukr 30 ml, velké brambory, oškrábané a nakrájené na tenké plátky 6 ks, sůl 1 špetka, čerstvě namletý pepř 1 špetka, smetana ke šlehání 500 ml, hobliny z parmezánu nebo pecorina 250 g

Postup:Předehřejte troubu, na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli na střední teplotě, dokud nebude měkká a lesklá. Přidejte balzamiko a hnědý cukr a za stálého míchání asi 5 minut opékejte, dokud cibule nezkaramelizuje. První vrstvu plátků brambor vyložte do tukem vymazaného hrnce vhodného do trouby, ochuťte solí a černým pepřem a naklaďte navrch vrstvu karamelizované cibule. Stejným způsobem klaďte další vrstvy tak, abyste zakončili vrstvou brambor. Vše přelijte smetanou, posypte hoblinkami parmezánu nebo pecorina a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 30–45 minut, dokud nebudou brambory měkké a opečené do zlatohněda. Nakrájejte na porce a podávejte.

tip: Pro vylepšení chuti můžete před pečením pokrm posypat čerstvým tymiánem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?