Recepty z rájePřes 1000 receptů

Krémové cheesecake řezy s červeným vínem

Publikováno 03.01.2019 v 15:11 v kategorii Cheesecaky, přečteno: 45x

Ingredience pro:1 plech 20 × 30 cm: Na korpus: 300 g ovesných sušenek, 100 g rozpuštěného másla

Na krém: 600 g čerstvého krémového sýru, 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 1/4 lžičky soli

Na vinné želé: 180 ml červeného vína, 3 lžíce cukru krupice, 3 plátky plátkové želatiny

Postup:Sušenky rozmixujte nebo rozdrťte válečkem v utěrce, vmíchejte rozpuštěné máslo a hmotu co nejpevněji natlačte na dno pekáčku nebo dortové formy vyložené pečicím papírem. Pečte 10 minut na 200 °C.Mezitím prošlehejte sýr se slazeným kondenzovaným mlékem, vajíčky, moukou, vanilkou a solí.Směs opatrně nalijte na předpečený korpus, teplotu snižte na 170 °C a pečte ještě 30 až 40 minut, až povrch zpevní a lehce zrůžoví. Nechte vychladnout.Želatinu zalijte v rendlíku třetinou vína a nechte deset minut nabobtnat. Zbylé víno krátce na plotně nebo v mikrovlnce zahřejte a rozpusťte v něm cukr. Za stálého míchání zahřejte i víno s namočenou želatinou a míchejte, až se úplně rozpustí. Vlijte oslazené víno a nechte asi deset minut chladnout, aby směs lehce zhoustla. Želé poté opatrně rozetřete na vychladlý koláč a nechte v lednici asi dvě hodiny nebo i do druhého dne zatuhnout. Krájejte ostrým nožem na malé čtverečky, cheesecake je hezky hutný a stačí ho malý kousek.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?