Krémové cheesecake řezy s červeným vínem
Publikováno 03.01.2019 v 15:11 v kategorii Cheesecaky, přečteno: 45x
Ingredience pro:1 plech 20 × 30 cm: Na korpus: 300 g ovesných sušenek, 100 g rozpuštěného másla
Na krém: 600 g čerstvého krémového sýru, 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 1/4 lžičky soli
Na vinné želé: 180 ml červeného vína, 3 lžíce cukru krupice, 3 plátky plátkové želatiny
Postup:Sušenky rozmixujte nebo rozdrťte válečkem v utěrce, vmíchejte rozpuštěné máslo a hmotu co nejpevněji natlačte na dno pekáčku nebo dortové formy vyložené pečicím papírem. Pečte 10 minut na 200 °C.Mezitím prošlehejte sýr se slazeným kondenzovaným mlékem, vajíčky, moukou, vanilkou a solí.Směs opatrně nalijte na předpečený korpus, teplotu snižte na 170 °C a pečte ještě 30 až 40 minut, až povrch zpevní a lehce zrůžoví. Nechte vychladnout.Želatinu zalijte v rendlíku třetinou vína a nechte deset minut nabobtnat. Zbylé víno krátce na plotně nebo v mikrovlnce zahřejte a rozpusťte v něm cukr. Za stálého míchání zahřejte i víno s namočenou želatinou a míchejte, až se úplně rozpustí. Vlijte oslazené víno a nechte asi deset minut chladnout, aby směs lehce zhoustla. Želé poté opatrně rozetřete na vychladlý koláč a nechte v lednici asi dvě hodiny nebo i do druhého dne zatuhnout. Krájejte ostrým nožem na malé čtverečky, cheesecake je hezky hutný a stačí ho malý kousek.
Komentáře
Celkem 0 komentářů