Recepty z rájePřes 1000 receptů

Krémové kuře na paprice

Publikováno 16.01.2019 v 09:20 v kategorii Kuřecí, přečteno: 10x

Ingredience:4 kuřecí prsa,sůl a pepř,rostlinný ole1 cibule,1 lžíce sladké mleté papriky, 300 ml mléka, 300 ml kuřecího vývaru, 1 bobkový list,3 kuličky celého nového koření,2 lžíce másla,2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání

Postup:Kuřecí maso pokrájejte na kostičky velikosti sousta, osolte, opepřete a v hrnci je na rozpáleném oleji osmahněte dozlatova. Tento krok nepodceňujte a kuře opravdu restujte tak dlouho, dokud nebude zlatavé. Výpečky pak omáčku skvěle ochutí a i chuť samotného masa bude intenzivnější.Cibuli nakrájejte najemno. Kuře vyjměte z hrnce, na tuk vsypte cibuli a nechte zpěnit. Pak přidejte papriku (lžíce by měla být pořádně vrchovatá – celkem by papriky mělo být kolem 40 g), bobkový list a nové koření a ještě pár okamžiků opékejte. Pozor, ať papriku nepřipálíte, snadno hořkne! Po částech podlijte mlékem a vývarem, vložte zpět maso a přiveďte k mírnému varu.V pánvi rozehřejte máslo a zaprašte hladkou moukou. Nechte ji jen zpěnit, jakmile začne tmavnout, odstavte jíšku z plotny. Přidejte pár naběraček omáčky, pořádně rozmíchejte a pak opatrně vmíchejte do omáčky. Kdybyste jíšku do vroucí omáčky vložili rovnou, zavařili byste hrudky. Nechte aspoň deset minut provařit, aby mouka nezůstala syrová. Na závěr přilijte smetanu ke šlehání, ještě dvě minutky vařte a můžete podávat.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?