Krémové těstoviny s dýňovou omáčkou
Publikováno 11.06.2018 v 14:54 v kategorii Těstoviny, přečteno: 32x
Suroviny: slanina 4 plátky, máslo 2 lžíce, červená cibule, na kostičky 1 hrnek, česnek 1 stroužek, dýně, na kostky 3 hrnky, kuřecí vývar 1 hrnek, čerstvá šalvěj, nadrobno 1 a 1/2 lžíce, čerstvý tymián, nadrobno 1 a 1/2 lžíce, mléko 1 hrnek, sůl, těstoviny cca 900 g
Postup: Ve velké pánvi rozehřejte máslo a přidejte červenou cibuli. Restujte doměkka, asi 1–2 minuty. Poté přidejte česnek a restujte dalších 30 sekund. Vmíchejte dýni, přilijte vývar a přisypejte bylinky. Zamíchejte a zakryjte. Vařte, dokud dýně nezměkne, tak 10 minut. Jakmile je měkká, rozmixujte dýni v mixéru společně s mlékem a solí dle chuti. Mezitím v rendlíčku na středním plameni orestujte slaninu dokřupava. Jakmile je hotová, přendejte ji na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného tuku. Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou přidejte těstoviny a vařte podle návodu. Slijte, přidejte dýňovou omáčku, promíchejte a zasypejte křupavou slaninou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů