Krevety saganaki
Publikováno 02.08.2018 v 11:30 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 42x
Ingredience:2 lžíce olivového oleje,1 cibule (na plátky),3 stroužky česneku (na plátky),400 g zralých rajčat (nahrubo nakrájených),2–3 červené chilli papričky (nakrájené) •150 ml suchého bílého vína,2 lžíce lístků čerstvého tymiánu,1 bobkový list,80 g sýra feta,600 g malých krevet (předem povolených)
Postup: Předehřejte troubu na 220 °C. V pánvi vhodné do trouby nebo rendlíku rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte na něm cibuli a česnek. Po 2–3 minutách přidejte rajčata, chilli papričky a opékejte další 3 minuty. Jakmile začnou měknout, přilijte víno a přihoďte bylinky a vařte asi 2 minuty, dokud se víno trochu neodpaří. Posypte rozdrobenou fetou a přesuňte do trouby. Pečte zhruba 15 minut, až omáčka zhoustne a feta se začne rozpouštět. Vyjměte, do omáčky přimíchejte krevety a vraťte zpět na 3–5 minut do trouby, než se krevety propečou. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou a salátem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů