Krkonošská míchanice
Publikováno 15.06.2018 v 13:45 v kategorii Ostatní, přečteno: 37x
Ingredience: 200 g zelí kysané, 1 kg bůček libový na pečení, 1 vejce, 1 velký hrnek mouka hrubá, 6 brambory, špetka sůl, špetka pepř
Postup: Bůček opláchneme, osolíme a opepříme a dáme péct. Když už je maso úplně měkké‚ rozmačkáme je na malé kousky. Mezitím si oloupeme brambory. Nastrouháme je najemno‚ přidáme sůl‚ vejce, mouku a vypracujeme těsto. Přes síto děláme knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě. Když knedlíčky vyplavou‚ ihned je scedíme a vsypeme k výpečkům. Nakonec přidáme scezené zelí. Dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů