Krkovička s pepřovou omáčkou a opečenými brambory
Publikováno 07.12.2018 v 13:39 v kategorii Vepřové, přečteno: 28x
Suroviny:5 plátků krkovičky, 150 ml oleje, 3 lžičky sójové omáčky, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 150 ml piva, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička drceného kmínu, 3 lístky bazalky, 1 lžička soli
Pepřová omáčka: 1/2 hrnku smetany 30%, 1 lžíce dijonské hořčice, 1/2 hrnku suchého bílého vína, 2 lžíce zeleného pepře, sůl
Opékané brambory: 1 kg brambor, olivový olej, kari koření, rozmarýn, sůl
Postup:Pepřová omáčka: Na pánev nalijeme smetanu a víno provaříme asi dvě minuty. Poté přidáme kuličky pepře a hořčici, promícháme a vaříme ještě minutu. Krkovice: Nejprve smícháme olej, sójovou omáčku a kečup, přidáme hořčici, poté ostatní suroviny a bazalku nasekanou najemno. Plátky krkovice omyjeme, osušíme a naložíme do připravené marinády. Dáme do lednice uležet nejméně na 12 hodin. Krkovici grilujeme zhruba 15 až 20 minut.Opékané brambory: Brambory omyjeme a ve slupce nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme na plech, pokapeme olejem, posypeme kari kořením a přidáme snítku rozmarýnu. Dáme do rozpálené trouby na 40 minut a v průběhu pečení obracíme, před podáváním osolíme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů