Krkovička se slaninou a rajčaty
Publikováno 27.07.2018 v 08:34 v kategorii Vepřové, přečteno: 24x
Suroviny:2 plátky vepřové krkovice bez kosti, 4 plátky anglické slaniny, 1 rajče, 50g nivy, 2 stroužky česneku, rozmarýn, hotová tmavá jíška, olej, sůl a pepř
Postup: Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, naklepeme a okraje nařízneme. Plátky potřeme olejem, česnekem utřeným se solí a posypeme drceným pepřem, proložíme snítkami rozmarýnu, zakryjeme fólií a necháme odležet v ledničce do dalšího dne. Pak plátky prudce opečeme na menším množství oleje, podlijeme je vodou a podusíme pod pokličkou doměkka. Tekutinu vyrestujeme a ve zbylém tuku plátky po obou stranách znovu opečeme, pak je vyndáme a uchováme v teple. Ve výpeku opečeme slaninu a silnější plátky rajčete, pak je rozložíme na maso. Do pánve vlijeme trochu horké vody a odvaříme připečenou šťávu. Mírně zahustíme tmavou jíškou, podle potřeby dochutíme solí. Plátky krkovice vrátíme zpět do pánve, na rajčata položíme silnější plátek nivy a pod pokličkou krátce prohřejeme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů