Krnovské hovězí závitky
Publikováno 14.07.2018 v 12:00 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Suroviny:800g hovězího zadního masa, podle chuti sůl, podle chuti koření – chilli s česnekem, podle chuti barevný pepř, 10 plátků anglické slaniny, 5 plátků pikantní kýty, 2 vejce natvrdo, 2 velké cibule, 6 lžic oleje na smažení, 1 vrchovatá lžíce sušených hub, 4 snítky rozmarýnu, 100g plnotučné hořčice, 4 kyselé okurky, 1 paprika, 1 rajče, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce žitné chlebové mouky, 500ml vařící vody, 1 stroužek česneku
Postup:Hovězí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na 10 plátků. Paličkou namočenou ve vodě maso naklepeme z obou stran, okořeníme solí, chilli kořením s česnekem a čerstvě mletým pepřem. Na polovinu masa dámě po dvou plátcích anglické slaniny, druhou polovinu obložíme plátky pikantní kýty. Zakryjeme potravinářskou fólií a na 1 hodinu dáme uležet do chladničky. Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo. Cibule nakrájíme nadrobno a dáme je osmažit se lžičkou soli do rozpáleného oleje. Ještě přihodíme sušené houby, jen tak bez namáčení, a smažíme dozlatova. Nakonec přihodíme snítky rozmarýnu a na plátky nakrájený česnek. Vyjmeme maso z chladu, pomažeme ho hořčicí a na kraj každého plátku dáme čtvrtinu okurky, šestinu vajíčka, po proužku z papriky a rajčete. Srolujeme do rolády a spíchneme párátkem. Obalíme ve směsi hladké mouky a žitné chlebové a ze všech stran osmažíme na oleji. Opečené závitky skládáme na cibulový základ. Vařící vodou vypláchneme pánev, kde se závitky smažily, a zalijeme je tou vařící vodou s výpekem. Zbylou papriku, česnek a kyselou okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k závitkům. Pod poklicí vaříme 1 hodinu. Pak ve 200ml studené vody rozkvedláme zbylou mouku z obalování a provaříme 20 minut. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
Komentáře
Celkem 0 komentářů