Krůtí stehna se žampionovou omáčkou
Publikováno 02.08.2018 v 11:32 v kategorii Krůtí, přečteno: 42x
Ingredience: 4 krůtí stehna (paličky),1 lžíce citronové šťávy,2 lžíce rozpuštěného másla,1 stroužek česneku (drcený),8 lístků šalvěje,2 snítky tymiánu + na ozdobení,sůl a čerstvě mletý pepř, 1 cibule (nadrobno), 50 g sušené slaniny (na nudličky), 150 g žampinů (na plátky),1 lžíce hladké mouky, 100 ml bílého vína, 100 ml drůbežího vývaru, 300 ml smetany ke šlehání, hrst nasekané hladkolisté petrželky
Postup: Troubu předehřejte na 190 °C. Stehna dejte do pekáčku. Přidejte citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, česnek, šalvěj, odrhnuté tymiánové lístky, osolte a opepřete a dobře promíchejte. Pečte odklopené 45 minut dozlatova, v průběhu pečení dvakrát obraťte a přelévejte vypečenou šťávou. Na omáčku v rendlíku zpěňte cibuli a slaninu asi 5 minut. Pak přidejte žampiony a míchejte další 3 minuty. Zaprašte moukou a míchejte ještě 30 sekund. Zalijte vínem a vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu. Vmíchejte smetanu a přelijte stehna v pekáčku. Volně je zakryjte alobalem a pečte ještě hodinu. Během pečení často přelévejte omáčkou. Podávejte s tagliatelle uvařenými podle návodu na obalu a posypanými sekanou petrželkou nebo s dušenou rýží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů