Křupavá dýně z trouby
Publikováno 08.10.2018 v 11:19 v kategorii Bez masa, přečteno: 26x
Suroviny:dýně Hokaido, koření na grilovanou zeleninu, sůl, pepř
Na obalení: strouhanka a strouhaný tvrdý sýr 2:1, mletá paprika, petrželka, sušený česnek, hladká mouka, vejce, olej
Postup:Dýni nakrájíme na cca 1-1,5 cm měsíčky. Protože dýně je prakticky bez chuti a ještě nasládlá, je třeba ji dostatečně okořenit. Osolíme a posypeme oblíbeným kořením.Strouhanku smícháme se sýrem a kořením. Dýni obalujeme v mouce, vejci a ochucené strouhance. Plech s pečícím papírem potřeme olejem a troubu vyhřejeme na 220 °C.Obalenou dýni ukládáme na plech a zakápneme lehce olejem. Pečeme zprudka do zlatova, dýně je rychle měkká cca 10-15 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů