Křupavé bramborové dukátky
Publikováno 11.06.2018 v 10:48 v kategorii Brambory, přečteno: 18x
Suroviny: 3 velké vařené brambory, 1 vejce, 1 lžička Solamylu, sůl, muškátový oříšek, petrželová nať, olej na smažení
Postup: Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou nať. Poté přidáme žloutek a směs lehce promícháme. Bílek vyšleháme na sníh a lehce vmícháme do brambor. Ze směsi vykrajujeme lžící hrudky, které trochu rozmáčkneme vidličkou, a smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Opečené dukátky necháme okapat na ubrousku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů