Recepty z rájePřes 1000 receptů

Krupicová bábovka

Publikováno 19.06.2018 v 14:41 v kategorii Bábovky, přečteno: 22x

Ingredience: 1 l mléka, špetka soli, 300 ml krupice, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 120 g másla, 4 vejce, hrst drobného ovoce (čerstvé nebo sušené), kousky čokolády

Postup:Z mléka, soli a krupice uvaříme hodně hustou kaši (zapíchnutá vařečka v ní musí stát). Do uvařené přidáme máslo a podle chuti cukr a promícháme. Necháme částečně vychladnout. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do prochladlé kaše zamícháme žloutky a po částech bílkový sníh. Nakonec vmícháme ovoce a kousky čokolády. Hmotu urovnáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové (nebo jiné) formy, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do zezlátnutí povrchu (asi 45 minut). Po vytažení z trouby necháme vychladnout a pak vyklopíme. Pozor, bábovku neplníme až po okraj, při pečení hodně nabude. A během chladnutí zase splaskne.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?