Krupicové knedlíky jahodové
Publikováno 11.06.2018 v 09:39 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 23x
Ingredience: 20 dkg krupice, 1/2 l mléka, 1 lžíce cukru krupice, 1 špetka soli, 30 dkg mouky hrubé, 2 vejce, 50 dkg jahod, 4 lžíce moučkového cukru na posypání, 40 g Másla rozpuštěného
Příprava: Z mléka, krupice, cukru a malé špetky soli uvaříme kaši. Po zchládnutí zapracujeme vejce a hrubou mouku. Odebíráme kousky těsta, zabalíme jahody. Vaříme ve vroucí vodě po vyplavání na hladinu 3-5 minut. Omastíme máslem, posypeme moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem, strouhaným perníkem, atd.
Komentáře
Celkem 0 komentářů