Krůtí játra na pepři, hrubozrnné hořčici s uzeným a žampiony
Publikováno 21.11.2018 v 10:48 v kategorii Krůtí, přečteno: 37x
Suroviny:700 g krůtích jater, 2 šalotky, 250 g uzeného špeku, 250 g žampionů čerstvých (nebo jedna konzerva), 2 lžíce papriky, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžička kmínu, 2-3 lžíce mouky pol., 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, 1 l masového vývaru (nebo voda a gelový bujon)
Postup:Krůtí játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky, šalotku a uzený špek nakrájíme na kostečky, žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky a česnek prolisujeme. Vývar nebo vodu s bujonem ohřejeme a uzené kostečky zlehka orestujeme, jen chvíli, aby zůstaly měkké.V kastrolku osmažíme na oleji šalotku, do sklovita, přidáme játra a restujeme se všech stran, až jsou játra nekrvavá, světlá a téměř měkká.Přidáme kmín, papriku, česnek, opepříme a zamícháme. Posypeme moukou po celé ploše, jako bychom cukrovali, znovu pořádně promícháme (bude to hodně husté) a rychle zalijeme bujonem a mícháme, než se vše spojí v omáčku.Přidáme hořčici, pepř, uzené kostečky a už jen krátce povaříme.Ochutnáme a je-li potřeba, až nyní dochutíme solí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů