Krůtí řízek s bramborovo-česnekovou kaší
Publikováno 09.10.2018 v 13:46 v kategorii Krůtí, přečteno: 42x
Ingredience: Řízky: 6 krůtí řízky, 3 vejce, hladká mouka, strouhanka, řepkový olej
Bramborová kaše: 700 g brambory, 7 stroužků česnek, 120 ml mléko, 1 1/2 lžíce máslo, sůl, pepř
Postup:Maso naklepeme a osolíme z obou stran. Obalíme trojobalem, tzn. z obou stran v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme, a lehce osolíme z obou stran, dozlatova. Mějte bokem připravený kuchyňský papír, na kterém okapete řízky od oleje. Šťavnaté jsou už i tak dost.
Bramborová kaše:Oloupeme brambory a česnek. Brambory nakrájíme na menší kousky a dáme rovnou do hrnce. Přidáme vodu, osolíme, vsypeme kmín a dostaneme do varu. Doba vaření je zhruba 20 - 30 minut. Mezitím do menšího hrnce vlijeme mléko a přidáme máslo. Na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile začne kypět, sundáme z plotny. Vodu z brambor slijeme a přilejeme mléko a přidáme rozmačkaný česnek. Šťouchadlem vše spojíme a rozmačkáme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů