Krůtí roláda na víně
Publikováno 12.06.2018 v 08:57 v kategorii Krůtí, přečteno: 31x
Ingredience: 850 g krůtích prsou, trocha soli, 50 g sušených rajčat naložených v oleji, 4 rohlíky (den staré), 100 ml mléka, 2 vejce, 1 lžička tymiánu, 1 cibule, 250 ml bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru
Postup: Krůtí prso podélně rozřízneme, ale nedořízneme až do konce, aby se otevřelo „jako kniha". Přes potravinářskou fólii maso rozklepeme na větší plát. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, promícháme a necháme vsáknout. Sušená rajčata nakrájíme na kousky a přidáme do nádivky i s trochou oleje z rajčat. Osolíme a dochutíme sušeným nebo čerstvým tymiánem. Na rozklepaný plát masa naneseme připravenou nádivku, zarolujeme a upevníme provázkem. Vložíme do pekáče společně s nakrájenou cibulí a zalijeme vínem. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 1,5 hodiny, roládu dle potřeby průběžně podléváme. Podáváme se šťouchanými brambory smíchanými s orestovanými špenátovými listy a plátky česneku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů