Kubánské vepřové kotlety Mojo
Publikováno 26.10.2018 v 07:33 v kategorii Vepřové, přečteno: 103x
Ingredience: 4 vepřové kotlety,3/4 hrnku pomerančového džusu,3 lžíce limetkové šťávy, oregano,1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička soli,chilli,5 stroužků česneku, 3 olivové oleje, 2 cibule, 1 hrst čerstvého koriandru
Postup:Oregano (lžičku sušeného nebo dvě lžíce čerstvého), římský kmín, chilli dle chuti (opět čerstvé nebo sušené), česnek a koriandr (pokud vám nechutná, vyměňte za petržel nebo o něco menší množství máty, výborný je i mix všech těchto bylinek) spolu s limetovou a částí pomerančové šťávy rozmixujte.Vmíchejte zbylý džus a jednu cibuli nasekanou najemno a do této směsi do druhého dne naložte maso. Díky citrusové šťávě pěkně zkřehne. Druhý den nechte v rendlíku zesklovatět proužky druhé cibule, přilejte veškerou marinádu z masa a svařte na hustou omáčku.Kotlety z obou stran 3–5 minut smažte nebo grilujte (na grilovací pánvi, grilu či v troubě), aby se propekly, ale přitom zůstaly šťavnaté.
Komentáře
Celkem 0 komentářů