Kukuřičná polévka se slaninou a batáty
Publikováno 11.06.2018 v 07:15 v kategorii Polévky, přečteno: 20x
Suroviny: anglická slanina, nakrájená na kostičky 100 g, žlutá cibule, nakrájená nadrobno 2 ks, česnek, nastrouhaný najemno 4 stroužky, sušený tymián 1 lžička, kajenský pepř 1/4 lžičky, petržel, nastrouhaná na hrubo 1 ks, velký batát, oškrábaný a nakrájený na menší kostky 1 ks, hladká mouka 2 lžíce, kuřecí vývar 1 litr, mléko 200 ml, sterilizovaná kukuřice 200 g, čerstvá pažitka na posypání
Postup: Rozehřejte
středně velký hrnec a přidejte slaninu. Opékejte pár minut, dokud není slanina
křupavá a dozlatova. Přidejte cibuli, česnek, tymián a pepř a vařte další 4
minuty. Přidejte petržel a batát a vařte za občasného míchání, dokud nezačne
zelenina lehce hnědnout. Posypte moukou, promíchejte a za stálého míchání vařte
ještě 2 minuty. K zeleninovému základu přilijte vývar a mléko, vsypte kukuřici
a přiveďte k varu. Vařte, až budou batáty měkké. Polévku podávejte posypanou
čerstvou pažitkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů