Kuře na bílém víně a smetaně
Publikováno 21.10.2019 v 09:43 v kategorii Kuřecí, přečteno: 36x
Ingredience: 4 kuřecí horní stehna s kostí, sůl a pepř, 2 lžíce hladké mouky, 100 g slaniny, 3 šalotky, 4 stroužky česneku, 125 ml bílého vína, 250 ml smetany, 1 lžička provensálského koření, 2 lžíce dijonské hořčice
Postup:Nejšťavnatější maso je to s kostí a kůží, použít můžete stehna i paličky a množství stačí upravit dle apetitu strávníků. Ideální je koupit celé kuře a využít jej hned na několik jídel. (1 kuře = 3 jídla: Takhle ušetříte a využijete všechno). Kousky pak z obou stran osolte, opepřete a zlehka obalte v mouce. Na kostičky pokrájenou slaninu nechte pomalu nasucho vyškvařit na pánvi, děrovanou vařečkou ji vyndejte a na tuku, který pustila, dozlatova z obou stran opečte kuře. I to zatím uložte stranou. Na výpeku nechte změknout 3 nadrobno pokrájené šalotky nebo jednu cibuli, přidejte nasekaný česnek a provensálské bylinky (výborný bude i tymián nebo špetka šalvěje), nechte pár vteřin provonět a zalijte vínem. Když se alkohol téměř celý odpaří, vmíchejte hořčici a smetanu a do pánve vraťte kuře. Omáčku můžete lehce přisolit. Pod pokličkou nyní duste asi 30 minut doměkka. Servírujte s odloženou slaninou, čerstvou petrželí, křupavou bagetou nebo rýží a sklenkou dobrého vína.
Komentáře
Celkem 0 komentářů