Kuře na hříbcích v alobalu
Publikováno 05.11.2019 v 13:46 v kategorii Kuřecí, přečteno: 38x
Suroviny: 1 kuře nebo 4 stehna, 60 g másla, 4 plátky slaniny, 1 cibule, 200 g očištěných hříbků nebo žampiónů, sladká paprika a sůl, (sušený česnek, špetka pepře a špetka kmínu)
Postup: Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce, vykostíme, osolíme a posypeme mletou paprikou. Alobal potřeme máslem, na každý díl alobalu položíme plátek slaniny, 2 kolečka cibule, plátky hub a navrch porci kuřete. Cibuli a houby posypeme suš. česnekem, jen s malou špetičkou soli, a houby navrch ještě jemně popepřím a trošku posypu drceným kmínem. Na kuře můžeme přidat ještě plátek slaniny (lze vynechat) a na povrch položíme malý oříšek másla. Dobře zabalíme, aby nemohla z balíčku unikat šťáva. Připravené balíčky jednotlivých porcí vložíme do pekáčku a zvolna pečeme asi 50 – 60 minut (podle velikosti kuřecí porce). Upečené kuře podáváme s bramborem nebo dušenou rýží a rajčatovým, nebo i jiným salátem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů