Kuře na jablkách a smetaně
Publikováno 12.06.2018 v 11:29 v kategorii Kuřecí, přečteno: 22x
Ingredience:1 větší kuře, sůl podle potřeby, 3 lžíce olej, 3 lžičky karí, 2 kyselejší jablka, 1 cibule, 200 ml kuřecí vývar, 200 ml smetana, 1 lžíce hladká mouka
Postup: Kuře omyjeme, naporcujeme na čtvrtiny a osolíme ze všech stran. V oleji rozmícháme tři lžičky karí koření, směsí maso potřeme a vložíme do pekáčku. Jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Jablky a cibulí obložíme kuře v pekáčku a podlijeme trochou vývaru. Dáme do trouby a pečeme asi 1,5 hodiny. Během pečení občas podléváme zbylým vývarem. Upečené kuře vyndáme z pekáčku. Výpek zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali lžíci mouky, přivedeme k varu a krátce provaříme. Na závěr omáčku dochutíme solí. Podáváme s dušenou rýží nebo s hranolky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů