Kuře na medu a hořčici
Publikováno 12.06.2018 v 11:28 v kategorii Kuřecí, přečteno: 26x
Suroviny: dijonská hořčice 3 lžíce, med 3 lžíce, olivový olej 1 lžíce, kuřecí stehnní řízky (bez kůže a kostí) 1–1,5 kg, čerstvý rozmarýn, sůl, čerstvě namletý pepř
Postup: Troubu předehřejte na 170 °C. V misce promíchejte hořčici s medem a olivovým olejem. Směs lehce a podle chuti osolte a opepřete. Kousky masa také lehce osolte a rozložte je do zapékací formy. Přelijte je hořčicovo-medovou směsí a do mezer mezi nimi vsuňte snítky rozmarýnu. Pečte asi 45 minut, dokud nebude kuře propečené. V případě potřeby můžete maso lehce podlít trochou vody. Před podáváním poprašte kousky masa čerstvě namletým černým pepřem.
tip: Tuto marinádu můžete použít i na celé kuře nebo stehna s kůží, zkaramelizovaný med na ní vytvoří výbornou kůrčičku. Společně s masem můžete také péct zeleninu, idální je kořenová – mrkev, celer, pastinák, ale také bulvový fenykl nebo puky čekanky nakrájené na čtvrtky. V tom případě do pekáčku nalejte trochu vody nebo bílého vína hned na začátku pečení.
Komentáře
Celkem 0 komentářů