Kuře na plechovce s pivem
Publikováno 12.06.2018 v 11:27 v kategorii Kuřecí, přečteno: 24x
Suroviny: kuře 1 ks, mořská sůl 65 g, česnek 2 stroužky, olivový olej 3 lžíce, pepř černý mletý 1 špetka, sušená cibulka 2 špetky, směs koření na chilli con carne 1 špetka, pivo v plechovce 500 ml
Speciální výbava: 4 pořádné hrsti pilin z ořechovce, namočené ve vodě alespoň 30 minut
Postup: Odstraňte kuřecí krk, drůbky a přebytečný tuk. Kůži i dutinu kuřete dobře posolte. Kuře přikryjte mikrotenovou fólií a odložte je na hodinu a půl až dvě hodiny do lednice. Ingredience na marinádu smíchejte dohromady v malé misce. Kuře zvenčí i zevnitř dobře opláchněte studenou vodou a jemně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Pak ho celé potřete marinádou. Konce křidélek umístěte tak, aby byly za kuřecím hřbetem. Před grilováním nechte kuře stát v pokojové teplotě 20–30 minut. Připravte gril na nepřímé grilování nad středním žárem. Otevřete plechovku s pivem a přibližně polovinu vylijte nebo raději vypijte. Udělejte do horní části plechovky otvírákem na konzervy další dva otvory. Plechovku položte na pevnou podložku a kuře na ni postavte tak, že v něm zmizí. Dřevěné třísky nechte okapat a pak je dejte přímo na hořící dřevěné uhlí nebo do udící krabice na plynovém grilu (podle instrukcí v návodu). Jakmile se z třísek začne kouřit, přesuňte kuře na plechovce na gril a umístěte ho tak, aby „stálo“ na svých dvou nohou a plechovce jako na pomyslné trojnožce. Kuře grilujte na nepřímém středním žáru 75–90 minut pod zavřeným krytem, dokud šťáva, která z něj uniká, nebude čirá. Kuře i s plechovkou (pozor pivo v ní bude velice horké) pak opatrně sundejte z grilu. Nechte je pak 10 minut odpočinout, zbavte plechovky a naporcujte. Podávejte teplé.
Komentáře
Celkem 0 komentářů