Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kuře na zázvoru – Gà rang gừng

Publikováno 12.06.2018 v 11:26 v kategorii Kuřecí, přečteno: 28x

Suroviny: kuřecí stehna 1 kg, čerstvý zázvor 50 g, citronová tráva 3 ks, rybí omáčka 1 lžíce, rostlinný olej 2 lžíce, sůl 1 lžička, glutamát 1 lžička, voda 300 ml, vařená rýže k podávání

Postup: Maso buď ponechte v celku, nebo naporcujte na menší kousky, pak bude rychleji hotové. Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo ho nastrouhejte. Citronovou trávu nakrájejte na 5cm kousky a paličkou na maso ji rozklepejte. Do hrnce vložte maso, zázvor, citronovou trávu, rybí omáčku, olej, sůl a glutamát, promíchejte a nechte 30 minut odležet. Maso zprudka opékejte 5 minut pod pokličkou, odklopte a míchejte zhruba 5 minut, až zrůžoví. Přilijte vodu, přiklopte, ztlumte na střední teplotu a povařte 30 minut doměkka. Podávejte s rýží.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?