Kuře na zázvoru – Gà rang gừng
Publikováno 12.06.2018 v 11:26 v kategorii Kuřecí, přečteno: 28x
Suroviny: kuřecí stehna 1 kg, čerstvý zázvor 50 g, citronová tráva 3 ks, rybí omáčka 1 lžíce, rostlinný olej 2 lžíce, sůl 1 lžička, glutamát 1 lžička, voda 300 ml, vařená rýže k podávání
Postup: Maso buď ponechte v celku, nebo naporcujte na menší kousky, pak bude rychleji hotové. Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo ho nastrouhejte. Citronovou trávu nakrájejte na 5cm kousky a paličkou na maso ji rozklepejte. Do hrnce vložte maso, zázvor, citronovou trávu, rybí omáčku, olej, sůl a glutamát, promíchejte a nechte 30 minut odležet. Maso zprudka opékejte 5 minut pod pokličkou, odklopte a míchejte zhruba 5 minut, až zrůžoví. Přilijte vodu, přiklopte, ztlumte na střední teplotu a povařte 30 minut doměkka. Podávejte s rýží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů