Kuře po řecku
Publikováno 12.06.2018 v 11:24 v kategorii Kuřecí, přečteno: 17x
Ingredience: 1 kuře, brambory, 1 menší celer, 4-5 mrkví, 2-3 cibule, 5 stroužků česneku, 3 jablka, sůl marináda: šťáva ze 2-3 citronů, stejné množství olivového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička sušené bazalky
Postup: Začneme přípravou marinády: vymačkáme šťávu z citronů a dolijeme zhruba stejné množství oleje. Přidáme všechno ostatní a důkladně promícháme. Všechnu zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory nakrájíme na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti), mrkev a cibuli na proužky, celer na plátky. Promícháme s marinádou, menší část marinády si necháme na kuře. Omyté kuře naporcujeme, osolíme a potřeme zbytkem marinády. Zeleninu s marinádou urovnáme do pekáče a posypeme posekaným česnekem. Na povrch rozložíme na osminky pokrájená jablka a na ně maso. Nepodléváme, zelenina pustí vody dost. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do změknutí masa (asi 40 minut), pak odkryjeme a necháme kuřátko zezlátnout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů