Kuře s citronem a pomerančem
Publikováno 14.03.2019 v 11:03 v kategorii Kuřecí, přečteno: 27x
Suroviny: 1 kuře, 1 citron, 1 pomeranč, 1 lžička bazalky, 1 lžička tymiánu, pepř, sůl, 50 g másla, 0,3 l bílého vína, bobkový list
Postup:Z 25 g másla, pepře, soli, poloviny tymiánu a bazalky si vytvoříme ochucené máslo. Na kuřeti nazdvihneme u prsou opatrně kůži a vetřeme do míst připravené máslo. S druhou části másla potřeme povrch kuřete, posypeme trochu tymiánem a bazalkou, opepříme a osolíme. Dovnitř kuřete dáme bobkový list a trochu tymiánu. Dáme do pečící mísy, polijeme šťávou z jednoho pomeranče a jednoho citronu. Podlijeme vínem, přikryjeme a dáme péct do trouby asi na 1 - 1,25 h. V případě potřeby můžeme trochu podlít vývarem nebo vodou. Na závěr poklici odklopíme a necháme krátce péct, aby kuře mělo křupavý povrch. Podáváme s bramborami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů