Kuře s čokoládou
Publikováno 12.06.2018 v 11:22 v kategorii Kuřecí, přečteno: 17x
Seznam přísad: 1 ks kuře (o váze asi 1 kg), sůl, 4 lžíce olivový olej, 1 ks cibule, 4 stroužek česnek, 1/2 ks šťáva z citronu, 3 lžíce med, 1 lžička mletá skořice, drcené chilli koření, 1/2 l voda nebo kuřecí vývar, 60 g kvalitní hořká čokoláda
Postup přípravy: Kuře omyjeme, naporcujeme a osolíme. Do hrnce si dáme olivový olej a osmahneme na něm nejprve najemno pokrájenou cibuli, po chvíli i naporcované kuře a nakonec pak nasekaný česnek. Ochutíme citronovou šťávou, medem, skořicí a chilli kořením. Podlijeme vodou nebo vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme kousky kuřete doměkka. Na závěr přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nám v omáčce nerozpustí. Kuře s čokoládou podáváme podle chuti buď s dušenou rýží, nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů