Kuře s přílohou z jednoho hrnce: jambalaya
Publikováno 04.04.2019 v 13:06 v kategorii Kuřecí, přečteno: 55x
Ingredience: 1 cibule, 1 nožička paprikové klobásy, 400 g kuřecích prsou, olej, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 1 lžička tymiánu, 2 lžičky sladké mleté papriky, chilli, 400 g krájených loupaných rajčat, 70 g rajčatového protlaku, sůl, pepř, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1.5 hrnku dlouhozrnné rýže, 125 g předvařených krevet
Postup:Klobásu pokrájejte na kolečka a nechte nasucho pomalu ve velké pánvi vyškvařit. Když pustí tuk, přidejte na kousky pokrájené kuře a zprudka orestujte, aby se zatáhlo. Opepřete. Děrovanou lžící klobásu i kuře vyndejte a nechte stranou. Pokud omastku z klobásy není dost, přidejte do pánve trošku oleje. Nyní asi 5 minut opékejte najemno pokrájenou velkou cibuli, dvě papriky a řapíkatý celer nebo jinou zeleninu, co máte zrovna po ruce. Přidejte nasekaný česnek a všechno koření (chilli dejte dle své chuti, čerstvé či sušené), pár vteřin nechte rozvonět a vmíchejte rajčata a protlak. Osolte, opepřete, přidejte 3 hrnky vody, worcester, propláchnutou rýži a kuře s klobásou. Přiklopte a za občasného míchání vařte doměkka, podle potřeby podlijte trochou vody. Když je rýže skoro hotová, můžete přidat krevety – stačí je do ní lehce vmáčknout, přiklopit a nechat pár minut podusit, než zrůžoví.
Komentáře
Celkem 0 komentářů