Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kuře tikka masala

Publikováno 12.06.2018 v 11:21 v kategorii Kuřecí, přečteno: 20x

Seznam: Základ:cibule červená 700 gramů, rajčata 280 gramů, rajčatový protlak 130 gramů, zázvorovo-česneková pasta 8 gramů, kmín římský 2 gramy, kardamom 1 gram (zelený), kardamom 1 gram (černý), pískavice 1 gram, kmín římský 2 gramy (mletý), koriandr 2 gramy (mletý), kurkuma 2 gramy (mletá), koření chilli 1 gram, olej (rostlinný)

Kuře: kuřecí maso 250 gramů (prsa), jogurt bílý 30 gramů, zázvorovo-česneková pasta 3 gramy, kari pasta 7 gramů (Tikka masala), kari pasta 7 gramů (Kasmiri), koření chilli 2,5 gramu

Postup:Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na kostky a napíchejte na špejle. V misce smíchejte jogurt, všechny pasty a chilli a do vzniklé marinády naložte špízy. Nechte odležet 2 hodiny, ale klidně i přes noc. Cibuli nakrájejte nadrobno, rajče na kousky. V hlubší pánvi rozpalte olej a restujte cibuli, dokud nezhnědne. Pak přidejte česnekovo-zázvorovou pastu, všechny druhy koření, nechte rozvonět a přidejte rajčata a rajský protlak. Vařte, dokud omáčka nezhoustne. Mezitím rozpalte gril v troubě, dejte pod něj kuřecí špízy a grilujte asi 10 minut – maso by mělo být hotové, ale ne přepečené. Stáhněte hotové maso ze špejlí a vmíchejte ho do omáčky. Společně vařte ještě asi 5 minut a podávejte.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?