Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kuře v hořčičné omáčce

Publikováno 12.06.2018 v 11:20 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x

Suroviny: brambory, oloupané a nakrájené na kostky 1 kg, olivový olej 1 lžíce, sůl, pepř

Kuře: kuřecí stehna s kůží i kostmi 1–1,25 kg (5 ks), sůl, pepř, slanina, pokrájená 200 g, česnek, prolisovaný 2 stroužky, cibule, nakrájená na kostičky 1/2 ks

Hořčičná omáčka: bílé víno 3/4 hrnku, dijonská hořčice 1/3 hrnku, med 2 lžíce, sušený tymián 1 lžička, mléko 2 lžíce, voda 1/3 hrnku, čerstvá petrželka na posypání

Postup: Brambory vařte 5 minut ve vroucí vodě, poté je sceďte. Posypejte solí, pepřem a pokapejte olivovým olejem. Předehřejte troubu na 190 °C. Kuře posypejte solí a pepřem. Rozehřejte pánev na vyšším plameni a nasypejte do ní polovinu slaniny. Pečte ji lehce dozlatova, následně přeneste na papírový utěrák. Stáhněte plamen, přidejte kuře na pánev (kůží dolů) a vařte 3 minuty, nebo dokud nebude lehce zhnědlé. Kuře otočte a vařte další 2 minuty, poté ho vyndejte. Brambory pokapejte jednou lžící výpeku z kuřete, ostatní slijte. Do pánve vložte česnek, cibuli a vařte asi 2 minuty. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte další 2 minuty (dokud se nevypaří všechen alkohol). Přidejte zbylé ingredience na hořčičnou omáčku, upečenou slaninu a promíchejte. Nakonec přidejte kuře a brambory zpátky do pánve a posypejte zbylou slaninou. Pečte v předehřáté troubě 40–50 minut (dokud nebudou kuře a brambory upečené dozlatova). Před podáváním nechejte 5 minut odpočinout a posypejte čerstvou petrželkou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?