Kuře v krémové omáčce s česnekem
Publikováno 12.06.2018 v 11:19 v kategorii Kuřecí, přečteno: 25x
Suroviny: kuřecí stehenní řízky s kůží 600 g, olivový olej 2 lžíce, česnek 15–20 stroužků, kuřecí vývar 1/2 hrnku, bílé víno 1/3 hrnku, bílý jogurt 1/4 hrnku, čerstvý tymián 3 snítky, sůl, čerstvě namletý černý pepř, špetka mleté papriky
Postup: Kuřecí maso omyjte, dobře osušte papírovými utěrkami, naporcujte na menší kousky a ochuťte solí a pepřem. Rozpalte hlubší pánev na středním plameni, přidejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm kuřecí řízky z obou stran dozlatova. Vyjměte maso z pánve a nechte stranou. Z pánve slijte přebytečný vypečený tuk. Přidejte lžíci olivového oleje a restujte celé stroužky česneku, až lehce zezlátnou. Vraťte maso do pánve, zalijte vývarem, bílým vínem a jogurtem. Zmírněte oheň a nechte dusit. Přidejte tymián, sůl, pepř a mletou papriku. Omáčku nechte lehce zredukovat. Podávejte horké.
tip: Na závěr můžete celou pánev strčit do trouby pod gril asi na minutu, aby byla kůrčička na povrchukřupavá.
Komentáře
Celkem 0 komentářů