Kuřecí játra na smetaně se slaninou a čerstvou paprikou
Publikováno 12.06.2018 v 11:17 v kategorii Kuřecí, přečteno: 32x
Suroviny:500 g kuřecích jater, 150 g slaniny, 200 g čerstvé masité papriky, 1 lžíci oleje, 1 menší cibuli, 1 lžičku sladké mleté papriky, 2 prolisované stroužky česneku (kdo nemá rád, vynechá) Záklechtka: 2 lžičky solamylu, 200 ml smetany
Na dochucení: sůl, mletý pepř, na ozdobu lístky čerstvé petrželky, na podlití vodu nebo vývar
Postup: Játra opláchneme, očistíme od případných blanek a ve spoji rozřízneme. Cibuli a čerstvou papriku nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji osmahnout do hrnce na rozehřátý olej. Přidáme nakrájenou cibuli a papriku a restujeme cca 2 minuty. Přidáme játra, necháme prudce zatáhnout, zasypeme paprikou a rychle promícháme. Podlijeme 150 ml vody, zlehka osolíme a opepříme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou 15 minut. Poté přidáme záklechtku, česnek, podle potřeby dochutíme a necháme 2 minuty projít slabým varem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů