Kuřecí játra s mrkví a hráškem
Publikováno 27.09.2018 v 14:24 v kategorii Kuřecí, přečteno: 43x
Suroviny:500 g kuřecích jater, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 menší nakyslé jablko, 2 stroužky česneku na plátky, mražený hrášek, kuřecí vývar, lžička mleté papriky, rovná lžíce hladké mouky, kousek sádla, kmín, sůl, pepř, snítka tymiánu
Postup:Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu. Jablko a mrkev nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Na kousku sádla opečeme slaninu.Přidáme kmín, cibuli, česnek a po zpěnění i mrkev. Společně restujeme pár minut a vložíme játra. Podlijeme asi do poloviny směsi vývarem a necháme zavařit.V trošce vývaru rozmícháme mouku a přidáme ke směsi společně s jablkem. Vaříme s promícháváním 10-15 minut.Pár minut před koncem vaření přidáme hrášek a vše dochutíme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů