Kuřecí játra ve smetanové omáčce s křupavou cibulkou
Publikováno 12.06.2018 v 11:16 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x
Suroviny: 500 g kuřecí játra, 1 ks cibule, 400 g tavený sýr, podle chuti sůl a pepř, 1/2 šálku vařící voda, 1/2 šálku smetana ke šlehání
Postup:Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Kuřecí játra očistíme, omyjeme, osušíme a opečeme na rozpálené pánvi. Restujeme krátce cca 5 minut, záleží na velikosti nakrájených kousků. Čím menší, tím rychleji se játra osmaží. Když jsou játra orestovaná, přidáme tavený sýr, vodu, smetanu a promícháme. Zredukujeme a na závěr osolíme a opepříme. V druhé pánvi můžete na rozpáleném oleji osmažit na kolečka nakrájenou cibuli, kterou jsme předem obalily v hladké mouce. Podáváme s klasickou bramborovou kaší, posypané nadrobno nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů