Kuřecí kari s rýží
Publikováno 12.06.2018 v 11:15 v kategorii Kuřecí, přečteno: 21x
Suroviny: kuřecí stehna, vykostěná 4 ks, rostlinný olej 30 ml, kokosové mléko 1 plechovka (400 ml), červená kari pasta 1 lžička, kafrové (limetkové) lístky (můžete nahradit čerstvě vymačkanou šťávou z 1/2 limetky) 4 ks, červená paprika, nakrájená na kousky 1 ks, menší cuketa, nakrájená na kousky 1 ks, lístky čerstvé bazalky 1 velká hrst, lístky čerstvého koriandru 1 velká hrst, uvařená rýže, jako příloha
Postup: Kafrové lístky, pokud máte čerstvé nebo mražené, nakrájejte na proužky, sušené nadrolte. Rozpalte wok pánev, přidejte do ní olej a rozlejte ho kolem dokola. Přidejte kari pastu. Pomocí vařečky promíchejte kari pastu, aby se z ní uvolnilo aroma. Přidejte kokosové mléko, přiveďte k varu a vhoďte na kousky nakrájené kuřecí maso. Důkladně promíchejte. Přidejte nakrájenou zeleninu – cuketu, papriku a nakonec i kafrové lístky (nebo limetkovou šťávu). Zamíchejte a duste přibližně další 3 minuty, aby zelenina lehce změkla, ale stále si udržela barvu. Do kari přidejte natrhané koriandrové lístky. Kari ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Pokud je třeba více osolit, přidejte rybí omáčku, pokud máte raději sladší chutě, přidejte hnědý cukr. Pokud je kari naopak moc slané, přidejte ještě trošku čerstvě vymačkané limetkové šťávy. Hotové kari podávejte s rýží. Každou porci před podáváním ozdobte lístkem čerstvé bazalky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů