Kuřecí kousky s červeným zelím
Publikováno 05.10.2018 v 11:32 v kategorii Kuřecí, přečteno: 24x
Ingredience: 2 lžíce olivového oleje,3 lžíce sladké sójové omáčky, 1 lžička worcesteru, 1 lžíce medu, 3 lžíce citronové šťávy, špetka chilli koření, pepř, sůl, 500g kuřecího masa
Zelí: 2 lžíce oleje, 1 cibule, 700g červeného zelí, 50g rozinek, 1 lžíce cukru, 100ml zeleninového vývaru, šťáva z ½ citronu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička škrobové moučky
Postup:Smícháme olej, sójovou omáčku, worcester, med, citronovou šťávu, chilli, pepř a špetku soli. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do marinády, promícháme a necháme rozležet. Pak maso dáme do pekáčku, zvolna ho upečeme v troubě, během pečení podle potřeby promícháme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a zelí. Osolíme, přisypeme rozinky a cukr, krátce opečeme, nepatrně podlijeme a zvolna dusíme doměkka. Zelí zalijeme vývarem rozmíchaným se šťávou z půlky citronu, lžící sójové omáčky a škrobovou moučkou, promícháme a krátce povaříme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů