Kuřecí křidélka v thajské marinádě
Publikováno 12.06.2018 v 11:08 v kategorii Kuřecí, přečteno: 28x
Ingredience: 1 kg kuřecích křídel
Na marinádu: 4 stroužky česneku, 1 lžička barevného drceného pepře, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička zázvoru, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 3 lžíce kečupu, podle chuti grilovací koření, trocha oleje, podle chuti chilli
Příloha: 400 g rýže, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 hrst mraženého hrášku, 1 červená paprika, 1 l drůbežího vývaru
Postup: Křidélka omyjeme, zbavíme poslední části a potřeme marinádou. Takto je uložíme na 24 hodin do lednice. Grilujeme s občasným potíráním do lehce hnědého odstínu křidélek – med zkaramelizuje. Podáváme s pečivem nebo s rýží, kterou nejprve restujeme na oleji s cibulí, pak přimícháme zeleninu, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Komentáře
Celkem 0 komentářů