Kuřecí kung pao
Publikováno 12.06.2018 v 11:05 v kategorii Kuřecí, přečteno: 17x
Ingredience: 2 lžíce bramborového škrobu rozpuštěné v troše studené vody, 1 česnek, 3 lžíce sladkého bílého vína (ideálně saké), 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 600 g vařené rýže (k podávání), 450 g kuřecích prsou (na nudličky), 100-120 g arašídů (nesolených), 1-2 lžičky octa, 2 lžičky třtinového cukru, 4 jarní cibulky (nasekané našikmo)
Pracovní postup: Nejprve se pusťte do marinády: smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu. Do marinády naložte kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky. Přiklopené dejte na půl hodiny do ledničky. Mezitím udělejte omáčku, v malé míse smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl, přidejte ocet a třtinový cukr. Poté vmíchejte i jarní cibulky, nožem rozmělněný česnek a arašídy. Kuřecí maso zprudka opečte na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidejte omáčku. Nechte zhoustnout. Podávejte s rýží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů